دکتر حمید ارونقی / میکرونیدلینگ / میکرونیدلینگ پوست
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

میکرونیدلینگ پوست

میکرونیدلینگ روشی است که روی پوست با استفاده از سوزن های ریز روی یک دستگاه غلتکی سوراخ های ریزی ایجاد می‌شود. از این روش برای جوانسازی پوست و درمان مشکلاتی مانند چین و چروک، جای زخم، جای جوش و ترک های پوستی استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره میکرونیدلینگ برای شما شرح دهیم، پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

میکرونیدلینگ چیست ؟

میکرونیدلینگ که به آن Collagen Induction Therapy  نیز گفته می‌شود توسط یک قلم که در سر آن سوزن هایی قرار دارد باعث ایجاد حفره هایی روی غشای خارجی پوست می‌شود. نام دیگری که برای این روش عنوان شده است درمان القایی کلاژن می‌باشد، اما اکثر افراد آن را به نام میکرونیدلینگ می‌شناسند.

میکرونیدلینگ پوست

میکرونیدلینگ چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام این کار ابتدا پوست به خوبی با مواد پاک کننده پاکسازی می‌شود. برای کاهش درد ممکن است پزشک از پماد بی حسی استفاده کند. سپس با یک ابزار که شبیه قلم بوده و سوزن های ریز میکرونی دارد که سوزن ها وارد پوست بیمار شده و در اثر فرو رفتن و بیرون آمدن سوزن ها و حرکت دست پزشک روی پوست میکروکانال کوچکی روی پوست ایجاد شده و باعث تحریک کلاژن سازی پوست می‌شود. این کار سبب می‌شود سطح پوست مقداری زخم شود اما این زخم ها به قدری ریز و سطحی هستند که به جز کمی قرمزی روی پوست ظاهر بدی ایجاد نخواهند کرد. قلم که میکروپن نام دارد با امواج رادیویی ساخته می‌شوند و می‌تواند فواید زیادی برای پوست داشته باشد. مدت زمان انجام میکرونیدلینگ تقریبا 30 دقیقه می‌باشد که در این مدت سیستم ایمنی بدن فعال شده و باعث افزایش انتشار فاکتورهای رشد و تولید رشته های کلاژن و الاستین و ضخامت لایه اول پوست می‌شود. میکرونیدلینگ یک روش تخصصی است که حتما باید توسط بهترین دکتر پوست و مو در تهران انجام شود. انجام میکرونیدلینگ با دو روش زیر امکان پذیر است:

به صورت دستی

در این روش دستگاهی به نام درمارولر که از یک سری غلتکی همراه با تعداد زیادی سوزن کوچک و نازک از جنس تیتانیوم تشکیل شده است، برای ایجاد حفره هایی با عمق مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از دستگاه

در این روش از یک دستگاهی که سرعت حرکت آن قابل تنظیم است برای ایجاد منافذ با فاصله معین استفاده می‌شود. به همین علت تعداد منافذی که در پوست ایجاد می‌شود نسبت به روش دستی بیشتر بوده و نتیجه ی بهتری می‌دهد.

کاربردهای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ کاربردهای مختلفی دارد که در ادامه آن ها را بیان می‌کنیم:

پیشگیری و رفع چروک

کلاژن ماده ای است که از چروک شدن پوست جلوگیری می‌کند. با گذشت زمان و با افزایش سن پوست کلاژن کمتری تولد خواهد کرد و چین و چروک ها نمایان می‌شوند. البته نداشتن روتین پوستی هم می‌تواند باعث کاهش کلاژن سازی پوست شود. میکرونیدلینگ با تحریک پوست باعث کلاژن سازی شده و از چین و چروک جلوگیری می‌کند.

از بین بردن ترک های پوستی

پوست حالت کشسانی دارد و به مرور زمان این حالت کشسانی از بین می‌رود. یکی از دلایل دیگری که موجب ایجاد ترک های پوستی می‌شود، کلاژن پوست است. میکرونیدلینگ یک روش موثر در درمان ترک های پوستی است.

از بین بردن جای جوش و لک

برخی از جوش های پس از بهبودی ردی در پوست قرار می‌دهند. میکرونیدلینگ یک درمان سریع و موثر برای از بین بردن جای جوش می‌باشد.

میکرونیدلینگ برای چه کسانی گزینه مناسبی نیست؟

انجام میکرولیدنیگ نیز مانند هر اقدام دیگری برای برخی افراد مناسب و برای برخی دیگر نامناسب است، بنابراین قبل از تصمیم به انجام این کار باید به بعضی نکات مهم پزشکی توجه داشت تا صلاحیت فرد برای انجام این اقدام مشخص شود. در ادامه این مطلب به برخی از عواملی که فرد را از انجام این کار باز می‌دارند، اشاره می شود مزونیدلینگ، میکرودرم و پلاسماتراپی سایر روش های جوانسازی پوست هستند. این افراد نباید میکرونیدلینگ انجام دهند:

  • افرادی که اصطلاحا بدزخم و مستعد کلویید یا گوشت اضافه هستند.
  • مبتلا بودن فرد به بیماری هایی همچون دیابت، صرع، هموفیلی و سرطان
  • افرادی که دارای پوستی به شدت چروک، افتاده و شل شده هستند.
  • تیره بودن پوست فرد
  • سابقه مصرف ترکیبات رتینویید خوراکى یا موضعى مانند قرص راکوتان و کرم ایزوترتینویین (کترل،لوکاسید و….) و همچنین مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند کومارین ها توسط فرد در طی سه ماه گذشته
  • وجود هرگونه عفونت در هرجایی از بدن
  • وجود آکنه و جوش های فعال در صورت
  • وجود زخم و جراحت باز و تازه روی پوست صورت
  • وجود اختلالات گردش خون
  • ضعف سیستم ایمنی
  • افرادی که کمتر از یکسال از عمل جراحی زیبایی قبلی آنها گذشته است
  • افرادی که کمتر از هشت ماه از شیمی درمانی و پرتو درمانی آنها گذشته است
  • افرادی که در دوران شیردهی و یا بارداری هستند
  • افراد دارای پوست حساس و دارای سابقه آلرژی های پوستی
میکرونیدلینگ پوست چیست؟

مزایای میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ با توجه به مزایای بسیاری که دارد محبوبیت و شهرت زیادی پیدا کرده است. این روش همانند سایر روش های مزایایی دارد. از مزایای میکرونیدلینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بستن منافذ باز
  • یکدست کردن پوست
  • بهبود خطوط ریز و چین و چروک
  • بهبود ظاهر اسکارها
  • بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
  • بهبود افتادگی پوست
  • کمک به روشن شدن پوست
  • پایین بودن هزینه های میکرونیدلینگ نسبت به سایر روش های نوین جوانسازی صورت

هزینه میکرونیدلینگ

در تعیین مقدار هزینه میکرونیدلینگ عوامل زیادی مانند دستگاه مورد استفاده و سوزن های آن، نوع مشکل پوستی، تعداد جلسات و موارد دیگر تاثیرگذار هستند. به همین علت به طور دقیق نمی‌توان برای آن هزینه ی ثابتی را مشخص کرد. برای آگاهی از قیمت میکرونیدلینگ می‌توانید در جلسات مشاوره از پزشک خود سوال کنید. اما به طور کلی می‌توان این نکته را ذکر کرد که هزینه ی آن نسبت به سایر روش های زیبایی کمتر می‌باشد. 

دکتر حمید ارونقی

دکتر حمید ارونقی

از سال 1374 مشغول به طبابت هستند ، وی از سال 1388در فیلد زیبایی مشغول به کار می باشد، که و از آن زمان تاکنون خدمات زیبایی زیادی از جمله ژل، بوتاکس، تزریق چربی، کربوکسی درمان، پلاسما درمانی، مزوتراپی، میکرودرم ابریژن، میکرونیدلینگ و …را انجام می دهند. همچنین دکتر ارونقی بعنوان مدرس در بسیاری از شرکتها و انجمنها فعالیت داشته و در حال حاضر هم به پزشکان آموزش هایی را ارائه می دهند.

مقالات مرتبط

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

2 Comments
  1. برای پوست پرتقالی چند جلسه میرونیدلینگ لازمه؟؟

    Reply
    • سلام
      بسته به شدت ضایعه بین ۳ تا ۱۰ جلسه به فاصله ی ۱۵ تا ۲۵ روز

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *