بهترین روش درمان جای جوش
جای جوش و آکنه یکی از بیماری های شایع پوستی می باشد که از زیبایی پوست کاسته و در نهایت موجب می شود افراد اعتماد به نفس ضعیفی داشته باشند،از این رو برای بهیود جای جوش های صورت خود به راهکارهای مختلفی روی می آورند اما ممکن است پاسخ مناسبی دریافت ننمایند، ارائه این مقاله با هدف راهنمایی بیشتر و ارائه راهکارهای موثر برای داشتن پوستی سالم و صاف می باشد، اگر شما نیز به دنبال چاره ای موثر برای بهبود شرایط پوستی خود هستید با ماهمراه باشید:
انواع اسکارهای پوستی
- اسکارهای آتروفیک یا جای جوش فرورفته
- اسکارهای هایپرتروفیک یا جای جوش برآمده
- اسکار نرموتروفیک، بدون برجستگی یا فرورفتگی به رنگ قهوه ای یا قرمز
انواع زخم جوش
زخم های ایجاد شده ناشی از جوش ها و آکنه ها عبارتند از:
- زخم یخ شکن که دارای حفره های عمیقی می باشند.
- زخم ورقه ای که دارای ظاهری با فرورفتگی های گسترده ای وشیب داری می باشند.
- زخم های واگنی که فرورفتگی گسترده ای می باشند.
- زخم های آرتروفیک که دارای ظاهری مسطح وفرو رفته می باشند.
علت ایجاد جوش یا آکنه بر روی پوست
- دوره بلوغ و جوانی
- استرس و اضطراب
- کبد چرب
- مصرف دخانیات و الکل
- استعداد ژنتیکی
- مصرف داروهای تشدید کننده آکنه
- حضور در محیط های پر رطوبت همراه با فضای چرب
- مصرف غذاها و خوراکی های چرب
روش های درمانی موثر در درمان جای جوش و اسکارهای پوستی
- کرم ها و محصولات بهداشتی لایه بردار و کلاژن ساز
- لیزر
- پانج
- فیلرها
- میکرونیدلینگ
استفاده از لیزر برای چه افرادی مناسب است؟
تاباندن اشعه لیزر برای رفع جای جوش روش غیرتهاجمی می باشد که فرورفتگی های پوست را ترمیم می نماید،با این روش می توان سلول های مرده پوست را از بین برده و همچنین پوست را وادرار به کلاژن سازی نمود،که پروسه زمانی مختص به خود را دارد.
این روش اغلب برای افرادی مناسب است که مجددا پوست آنها جوش نزده و جوش ها و آکنه های پوستیشان نیز قدیمی می باشد، زیرا افرادی که در سنین بلوغ می باشند و یا دارای جوش های فعال هستند کاندید مناسبی برای استفاده از این روش نمی باشند.
جلسات لازم برای رفع جای جوش با لیزر
تعداد جلسات لازم برای لیزردرمانی وبرای رفع جای جوش ها حداقل 3 تا 5 بار با فواصل زمانی چند ماهه می باشد، البته تشخیص دقیق جلسات و دوره درمانی برای هر پوست متفاوت است که لازم است پزشک در اینباره تصمیم بگیرد.
عوارض لیزر برای درمان جای جوش
- التهاب و قرمزی
- خارش در ناحیه درمان
- تورم وکبودی
- تغییر رنگ غیر معمول در ناحیه لیزر شده
لازم به ذکر است که عوارضی که در بالا به آن اشاره شد اغلب پس از پایان دوران نقاهت برطرف می شوند وجای نگرانی در این مورد وجود ندارد، البته نمی توان انتخاب یک دکتر پوست خوب و ماهر در کاهش این عوارض بسیار اهمیت دارد،عدم تبحر پزشک متخصص ممکن است باعث شود پوست دچار سوختگی شود.
میکرونیدلینگ چگونه جای جوش را درمان می کند؟
یکی از روش های جدید و پر طرفدار برای رفع انواع اسکارهای پوستی روش غیرتهاجمی میکرونیدلینگ می باشد، از مزایای این روش مقرون به صرفه بودن و دوره نقاهت کوتای آن می باشد.
در این روش دستگاه کوچکی که دارای سوزنهای ظریف و ریزی می باشند بر روی پوست کشیده می شود که با ایجاد زخم های سطحی بر روی پوست کلاژن سازی پوست را تحریک می نماید تا منافذ باز پوست و بافتهای آسیب دیده ترمیم پیدا کنند.
کاربردهای میکرونیدلینگ
- جوانسازی پوست
- درمان جای جوش
- رفع کک و مک ها
- رفع خطوط و چین و چروک
- رفع چاقی موضعی
- بسته شدن منافذ باز صورت
- بهبود ترک های بارداری
کاربرد فیلرها در درمان جای جوش
برخی از اسکارهای پوستی بسیار عمیق می باشند به طوری که بالیزردرمانی و میکرونیدلینگ بهبود چندانی پیدا نمی کنند از این رو با تزریق هیالولونیک اسید حجم از دست رفته در این نواحی را می توان پر نمود.در این روش دوران نقاهت بسیار کم است و نتیجه بلافاصله قابل مشاهده می باشد.
رفع جای جوش با پانج چگونه است؟
پانچ چای جوش و اسکار روشی تهاجمی می باشد که اغلب برای اسکارهای حفره دار عمیق مورد استفاده قرار می گیرد،در این روش پزشک متخصص تحت یک جراحی ساده زخم مورد نظر را برش زده و از پوست جدا می نمایدو سپس با استفاده از پیوند پوستی وبخیه درمان را به پایان می رساند.
استفاده از داروهای خوراکی و کرم های موضعی
استفاده از کرم ها و داروهای مختلف برای درمان اسکار و جای جوش(خصوصا اسکارهای قدیمی) بطور سرخود وبدون تجویز پزشک نتیجه مناسب و موثری به همراه نخواهد داشت، مصرف داروهای خوراکی و موضعی همزمان با استفاده از روش های بالا طبق تشخیص و تجویز پزشک، در روند ترمیم پوست و کلاژن سازی سرعت بخشیده و نتیجه موثرتری را ارائه خواهد داد.
در آخر…
همانطور که در این مقاله مشاهده نمودید روشهای فراوانی برای درمان جای جوش وجود دارد اما برای اینکه بدانید کدام روش برای درمان جوشتان مناسب است بهتر است حتما با بهترین دکتر پوست و مو مشورت نمایید تا برای انتخاب روش درمانی مناسب پوستتان را بررسی و بهترین راهکار را برای شما درنظر بگیرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین روش درمان جای جوش، انواع مشکلات پوستی و روند درمانی آن از بهترین دکتر پوست و مو در تهران از لینک مربوطه کمک می توانید کمک بگیرید.
باتشکر مدیریت سایت دکتر حمید ارونقی ، دکتر پوست و مودر تهران
0 Comments